Envelop
7 mei 2023

Maak je eigen cadeaudoos

Feest! Ramadanfeest, Eid al-Fitr 

Het einde van de maand Ramadan wordt gevierd met het Ramadanfeest, Eid al-Fitr. Het feest duurt maar liefst drie dagen! Tijdens dit feest vieren moslims het einde van de vastenperiode, waarin ze overdag niet mogen eten. De eerste feestdag begint met het eten van een dadel. Daarna is er een speciaal feestgebed in de moskee waar iedereen bij mag zijn, ook vrouwen en kinderen. Mensen feliciteren elkaar met het goed afsluiten van de Ramadan. Dat doe je met een stevige omhelzing en de wens ‘Eid Mubarak’: 'Gezegend feest'. 

 

In het Wereldmuseum vieren we Japanse kinderdag en Eid al-Fitr tijdens de meivakantie van zaterdag 22 april t/m zondag 7 mei 2023. Het museum is gesloten op Koningsdag (27 april).

Maak je eigen cadeaudoos

Tijdens het Ramadanfeest, Eid al-Fitr, eten families samen en krijgen de kinderen cadeautjes of geld in een enveloppe. Mensen geven niet alleen elkaar cadeaus, maar delen hun rijkdom ook met mensen die het minder goed hebben en goede doelen. Dit gebruik heet ‘zakat’. Leer tijdens deze activiteit meer over het Ramadanfeest, Eid al-Fitr. Én maak je eigen cadeaudoos met geometrische patronen om iemand anders mee te verrassen!

Winstons Feestkeuken | iedere dag | Doorlopend van 12.00-16.00u | prijs: gratis | Begeleide activiteit.

Doosje