keti koti festival
1 juli 2018

Keti Koti festival

Keti Koti festival

Deze dag staan we in het Wijkpark Oude Westen stil bij het slavernijverleden en kijken samen naar de toekomst; we vieren vrijheid, gelijkheid en verbondenheid.

Keti Koti

Op 1 juli 1863 werd in de toenmalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen de slavernij afgeschaft, waarmee een einde kwam aan ruim 200 jaar slavernij. Keti Koti, de jaarlijkse herdenking van het slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de slavernij, herinnert ons aan het belang om op een respectvolle manier met elkaar om te gaan.

We mogen niet vergeten dat de rijkdom van Nederland deels is gebaseerd op eeuwen koloniale overheersing en slavernij. Ook nu komen slavernij en mensenhandel nog voor in de wereld.

KETI KOTI STORIES

In een speciale Wereldmuseum-keet verzamelt filmmaker Bibi Fadlalla persoonlijke verhalen. Wat betekent Keti Koti voor jou? Waar staat vrijheid voor? En hoe zorgen we ervoor dat het koloniale verleden een gedeeld verleden wordt. 

11.30 - 15.00 uur | Wijkpark oude Westen

LEZING EN SPOKEN WORD

Charl Landvreugd is kunstenaar en onderzoeker. Hij volgt nu een PhD aan de Royal College of Art in Londen. In zijn lezing geeft hij zijn persoonlijke kijk op Keti Koti.

Spoken word artist Elten Kiene geeft aansluitend een performance. Speciaal voor het Keti Koti Festival heeft hij een gedicht gemaakt geïnspireerd op deze dag. Kiene is mede-oprichter van Woorden Worden Zinnen, onderdeel van hiphopcollectief Brandwerk en maakt deel uit van een team van vaste partners van het Wereldmuseum.

13.00 - 14.00 uur | Odeon

 

Praktische Informatie

  • Wanneer: zondag 1 juli 2018
  • Waar: Wijkpark Oude Westen - West-Kruiskade 11, 3014AJ
  • Prijs: gratis toegang