Superstraat wereldschrift
Vanaf 22 oktober 2022

Herfstvakantie in het Wereldmuseum

Letterkunst en kalligrafie in het Atelier en feestactiviteiten in Superstraat

Kom je ook deze herfstvakantie naar het Wereldmuseum? We zijn dan alle dagen open, ook op maandag! Ter afsluiting van de kinderboekenweek Gi-ga-groen onderzoek je in ons Atelier letterkunst in vorm van dieren en kun je op pad met de Dierenbingo in de tentoonstelling Kruispunt Rotterdam. In Superstraat kun je in Winstons Feestkeuken terecht voor het vieren van het wereldfeest Día de Muertos.

Workshop: kalligrafie en letterkunst

Letters die op een sierlijke manier worden geschilderd of getekend noem je kalligrafie. Kalligrafie is een techniek die al meer dan 1.400 jaar bestaat. Het lijkt misschien op een vloeiende manier van schrijven, maar vergis je niet: er zitten allerlei regeltjes aan vast waar je letters aan moeten voldoen. 

In het Wereldmuseum kun je kalligrafie in de vorm van een tulp of leeuw bekijken. En mooie tughra’s, de officiële gekalligrafeerde handtekening van de Osmaanse sultans. Tijdens de herfstvakantie kan je in ons Atelier zelf oefenen op je kalligrafiekunsten. Je oefent op het maken van letters geïnspireerd op de Arabische kalligrafie en in de vorm van dieren.  
 
Dagelijks open van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober | Open inloop activiteit van 12.00-16.00 uur | Locatie: Atelier

Toegang activiteit is gratis. Je betaalt wel museumentree: kinderen tot 18 jaar €6, volwassenen €15, Rotterdampas gratis. 
Reserveer HIER je tickets.  

  

kalligrafie

Maak een Día de Muertos slinger 

In Mexico worden jaarlijks de doden herdacht met een groot feest dat Día de Muertos (dag van de doden) heet. Voor veel Mexicanen een bijzonder feest, waarbij de mensen en dieren worden herinnerd die er niet meer zijn. Niet op een verdrietige manier, maar juist met veel gezelligheid! Er is lekker eten, vrolijke muziek en de huizen en straten worden kleurrijk versierd. 
 
Tijdens het feest zie je overal lachende skeletten en kleurige slingers (papel picado) met motieven van bloemen, skeletten en schedels. De skeletten worden vaak aangekleed als echte mensen, bijvoorbeeld als een brandweerman of muzikant. In Winstons Feestkeuken kan je deze herfstvakantie zelf je eigen trekpop of slinger maken om Día de Muertos te vieren. Feliz día de los muertos! 

Dagelijks open van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober | Open inloop activiteit van 12.00-16.00 uur | Locatie: Winstons Feestkeuken (Superstraat)

Toegang activiteit is gratis.Je betaalt wel museumentree: kinderen tot 18 jaar €6, volwassenen €15, Rotterdampas gratis. 
Reserveer HIER je tickets.  

 

dia de muertos

Iedere dag Burendag!

Superstraat is tijdens de herfstvakantie iedere dag geopend! Dé doe-expo voor nieuwsgierige kinderen. Ga deze herfstvakantie op pad met burendagceremoniemeester Freddy, die altijd op de hoogte is van de laatste nieuwtjes.  
 
Dagelijks open van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober | Open inloop activiteit van 12.00-16.00 uur 

Je betaalt wel museumentree: kinderen tot 18 jaar €6, volwassenen €15, Rotterdampas gratis. 
Reserveer HIER je tickets.  

Superstraat

Spot alle museumdieren 

Het is een beestenboel in het Wereldmuseum. Ga je mee op safari? Je krijgt een gratis bingokaart met daarop allemaal dieren. Ontdek de mooiste dieren op jullie route door de tentoonstelling Kruispunt Rotterdam. Tussen het dieren spotten door krijgen jullie spannende opdrachten. Wie heeft als eerste alle dieren op de bingokaart gespot? 

Dagelijks open van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober | Open inloop activiteit van 12.00-16.00 uur | Locatie: Kruispunt Rotterdam 
Haal gratis je bingokaart op bij de balie! 


Je betaalt wel museumentree: kinderen tot 18 jaar €6, volwassenen €15, Rotterdampas gratis. 
Reserveer HIER je tickets.  
 

Met gebaren! 

Op donderdag 27 oktober staat buurvrouw Kirsten voor je klaar in Superstraat. Ze geeft families met een doof of slechthorend familielid van 11.00-12.00 uur een rondleiding door Superstraat. Maak kennis met haar buren. Zoals Kevin, de letterkunstenaar, of buurvrouw Lydia, die oud is en wel wat gezelschap kan gebruiken. Daarna is ze van 12.00-16.00 uur in het Atelier om met je te oefenen met de techniek kalligrafie en letterkunst.  
 
Donderdag 27 oktober. 
Rondleiding Superstraat 11.00-12.00 uur. Open inloop Atelier 12.00-16.00 uur. 

De extra activiteiten zijn gratis. Je betaalt wel museumentree: kinderen tot 18 jaar €6, volwassenen €15, Rotterdampas gratis. 
Reserveer HIER je tickets. 
Reserveer je tickets voor de rondleiding HIER

Met gebaren!