vakantie-museum
4 september 2022

Zomervakantie

Zomervakantie in het Wereldmuseum

Van 9 juli t/m 4 september 2022

Kom je ook deze zomervakantie naar het Wereldmuseum? Er is veel te zien en te doen! In de zomervakantie is het museum alle dagen open, ook op de maandagen.

Superstraat

Dé doe-expo voor nieuwsgierige kinderen. Kom deze zomervakantie naar Superstraat en ga op pad met burendagceremoniemeester Freddy, die altijd op de hoogte is van de laatste nieuwtjes.

Dagelijks open van 9 juli t/m 4 september 2022 | Reserveer hier tickets voor Superstraat

superstraat
Foto: Aad Hoogendoorn

Dierenbingo

Het is een beestenboel in het Wereldmuseum. Ga je mee op safari? Je krijgt een bingokaart met daarop allemaal dieren. Ontdek de mooiste dieren op jullie route. Tussen het dieren spotten door krijgen jullie spannende opdrachten. Wie heeft als eerste alle dieren op de bingokaart gespot?

Dagelijks van 9 juli t/m 4 september 2022 | Van 4-6 jaar | Op te halen bij de balie | inbegrepen bij museumentree

kinderen-museum
Foto: Aad Hoogendoorn

Zomeratelier in het Wereldmuseum

Let op: het Zomeratelier is nog open t/m 21 augustus, op dinsdag, donderdag en zondag van 12.00-16.00 uur. Kijk hieronder welke leuke creatieve activiteiten je in het Atelier kunt doen!

metaalslinger

Maak een zomerslinger van blik

Oefen met metaalbewerking op waxinelichtjes houdertjes

Ciseleren is een hele oude techniek om bijvoorbeeld blik, koper of zilver te versieren en wordt over de hele wereld gebruikt. Ambachtslieden gebruiken hun verbeeldingskracht om metaal te vormen tot rijkversierde kunstwerken. Met gaatjes, deuken en bollingen kun je versieringen aanbrengen op bijvoorbeeld kandelaars, dienbladen, fotolijstjes of kerststallen. Er is weinig gereedschap voor nodig en je kunt er helemaal je creativiteit in kwijt. Oefen in het Atelier met ciseleren en maak je eigen zomerslinger van blik.

Van 31 juli t/m 21 augustus, op de zondagen, dinsdagen en donderdagen, van 12.00-16.00 uur

metaalslinger

Wereldactiviteiten voor thuis

Ga voor of na je museumbezoek ook thuis lekker creatief aan de slag! Bekijk onze wereldactiviteiten voor thuis

wayangpop