Superstraat
Vaste activiteit

Vier je verjaardag in het Wereldmuseum

Binnenkort jarig? Nodig al je vriendjes en vriendinnetjes uit voor jouw kinderfeestje in een museum. Hoe leuk is dat?

Feest in Superstraat | 6-12 jaar

Vier onder begeleiding van Freddy je kinderfeestje in de leukste straat van Rotterdam.

Hoera! Je bent jarig en dus is het tijd om een feestje te vieren. Het is Burendag in Superstraat en Freddy heeft voor jouw verjaardag iets speciaals voorbereid. Samen met je vrienden ben je welkom bij een paar van de buren in de straat, die er graag samen met jullie een feestje van maken.

Superstraat

Wat kun je verwachten? In Winstons Feestkeuken is zoveel moois te zien en te leren over Wereldfeesten. Wist je bijvoorbeeld dat in China de verjaardag écht een familiefeest is en de kleur rood super belangrijk? Lekker eten hoort bij Wereldfeesten, jullie spelen het receptenspel en je proeft een zelfgemaakt feesthapje. Ook ben je welkom bij Lydia. Bij haar gaan jullie op zoek naar het dierenriemteken dat hoort bij jouw geboortedatum! Ben je rat of misschien een tijger? En welke eigenschappen horen bij jou en je vrienden? Natuurlijk gaat feest geen voorbij zonder mooi kleren. Bij Rodney ontwerpen jullie een feestkostuum met glitters en pailletten. Dat je daarna écht kunt laten dansen. De jarige krijgt van Freddy een cadeautje en al je vrienden gaan naar huis met een leuke Superstraat Goodybag.

Atelierfeestje papier marmeren | 8-12 jaar

Leer tijdens dit kinderfeestje de Turkse Ebru techniek, een schildertechniek om papier te marmeren.

Zin in een creatief kinderfeestje? Kom dan naar het Atelier van het Wereldmuseum. In de tentoonstelling Kruispunt Rotterdam zijn de mooiste voorwerpen te zien van over de hele wereld. Het museum lijkt wel een schatkamer!

Creatief

Wat kun je verwachten? Aan de hand van een kijkopdracht doe je eerst inspiratie op in de tentoonstelling Kruispunt Rotterdam. Daar zul je tegels ontdekken met de Erbu techniek, een oude Turkse techniek om te marmeren. Het is een bijzondere techniek, waarbij er getoverd lijkt met verf. Nadat je inspiratie hebt opgedaan op zaal, ga je zelf aan de slag in het Atelier. De museumdocent leert je een mooi patroon te maken en daarna hoe je zelf papier kunt marmeren. Je zult verrast zijn door het kleurige effect! Elke afdruk zal er steeds anders uitzien. Je maakt je kaarten af door er een mooie tekst of print op te stempelen. Je gaat naar huis met een set gemarmerde kaarten in een mapje.

Wat krijg je?

• Toegang tot het museum voor de hele dag
  • Verjaardagprogramma (persoonlijke ontvangst, begeleid programma)
  • Een cadeautje voor de jarige

Extra: Tegen voordelig tarief is in ons museumcafé een kinderfeestje-menu te bestellen. Graag vooraf reserveren, dan zorgen wij dat er een tafel voor jullie klaarstaat. Het menu is ter plekke af te rekenen bij het museumcafé.

Feest in Superstraat

Voor: kinderen die 6, 7, 8, 9, 10, 11 of 12 jaar worden.
Duur: 90 minuten
Kosten: € 125,- voor maximaal 10 kinderen, inclusief entree.
Voor volwassenen wordt het reguliere entreetarief berekend. Museumkaart geldig.
Kinderfeestje museum kan niet in combinatie met kortingsacties geboekt worden.

Atelierfeestje – Papier marmeren

Voor: kinderen die 8, 9, 10, 11 of 12 jaar worden.
Duur: 90 minuten
Kosten: € 125,- voor maximaal 15 kinderen, inclusief entree.
Voor volwassenen wordt het reguliere entreetarief berekend. Museumkaart geldig.
Kinderfeestje museum kan niet in combinatie met kortingsacties geboekt worden.