Lama Jigmé Namgyal
25 maart 2018

Respect

Iedereen wil met respect behandeld worden! Maar wat is daarvoor nodig?

Speciaal voor het Wereldmuseum geeft de Tibetaanse Lama Jigmé Namgyal een lezing over hoe je respect krijgt voor iedereen, maar vooral ook voor jezelf.

Respect

Iedereen wil met respect behandeld worden. Je kunt je afvragen of je nog respect voor iemand kan hebben als je het niet met elkaar eens bent. Wat is er nodig écht met elkaar verbonden te zijn? Als we begrip kunnen hebben voor de behoeften van anderen en ons bewust zijn van onze verwachtingen, dan stellen we ons in staat een respectvolle houding te ontwikkelen voor jezelf en je omgeving.

Lama Jigmé Namgyal geeft vanuit zijn boeddhistische visie handvatten en praktische tips hoe je respect krijgt van je omgeving, maar ook respect hebt voor jezelf. Zelfrespect is net zo belangrijk als het hebben van respect voor anderen. Naast een lezing, leer je in een meditatie workshop baas zijn over je gedachtestroom en meer innerlijke rust te ervaren. Ook worden er rondleidingen gegeven in de Tibetaanse tempel die is ingewijd door de Dalai Lama.

Programma

10:00 - 11:30
- Meditatieworkshop (doorlopend)
- Tibetaanse wensvlaggen maken (doorlopend)
- Rondleiding door de Tibetaanse tempel (VOL)

11:30 – 12:45
Lezing “Een vernieuwend perspectief op respect voor jezelf en je omgeving” door Tibetaans Boeddhistisch leraar Lama Jigmé Namgyal

12:45 - 14:00 
- Meditatieworkshop (doorlopend)
- Tibetaanse wensvlaggen maken (doorlopend)
- Rondleiding door de Tibetaanse tempel (VOL)

Praktisch:
Je kunt aansluiten vanaf 10:00 of vanaf 11:30. Oftewel, je start met de rondleiding en workshop VOOR de lezing of je eindigt met de rondleiding en workshop NA de lezing. De keuze is aan jou.

Kosten:
Gratis, exclusief museumentree (7,50€). Museumentree is gratis op vertoon van Museumkaart of Rotterdampas.

Wanneer:
zondag 25 maart 2018

Aanmelden:
Graag vooraf aanmelden.


In samenwerking met Phuntsok Chö Ling.