Superstraat Wereldmuseum, Rotterdam.
28 september 2019

Nationale Burendag

Nationale Burendag in het Wereldmuseum. Kom je ook?

Heel Nederland viert op 28 september Burendag! Het Wereldmuseum nodigt alle Rotterdammers uit om als buren deze dag met ons te vieren. Iedereen mag gratis naar binnen in de Superstraat, van 10-17 uur. 

Nodig je buur en bezoek gratis de Superstraat.

In het Wereldmuseum vind je de Superstraat, de leukste straat van de wereld, althans dat vind Freddy. Hij heeft ontdekt dat de buren allemaal iets bijzonders hebben: achter elke deur is een verhaal te vinden. Omdat het Burendag is, heeft iedereen voor jou iets voorbereid. Bijvoorbeeld Kevin; hij is kunstenaar en werkt met letters. Maar let op, hij heeft een geheime kamer… wat ontdek je daar? Je kunt ook langs de kookstudio van Winston. Hij is gek op koken en feestvieren en heeft jouw hulp nodig met de recepten. Bij Rodney kun je dansen voor het zomercarnaval en kostuums tekenen en bij Mereym kun je bouwen. Of help Aga met haar nieuwe winkel. Verkoopt ze echt producten uit de hele wereld? 

Superstraat Wereldmuseum

Winstons Feestcafé

In Winstons feestcafé kun je kleine feesthapjes bereiden en natuurlijk ook proeven! Alle kinderen kunnen meehelpen. 

Tijd: 10-15 uur | 6+

Superstraat Wereldmuseum

Voorleesclub

Opzoomer Mee heeft een voorleesclub. In steeds meer Rotterdamse straten lezen bewoners regelmatig voor aan de kinderen. Vandaag kun je onder de boom in Superstraat luisteren naar de mooiste verhalen.

Aanvang 10.30, 11.30, 12.30, 13.30 & 14.30 uur | 4+ 

Voorleesclub

Rap workshop

Ouassim is de woordkunstenaar van Superstraat. Vandaag verzorgt zijn vriend een workshop in Spokenword en rap. Schrijf zelf een mooie tekst over je favoriete buurman of een ode aan de straat.

Aanvang 11.00, 13.00 & 15.00 uur | 8+ 

Superstraat Wereldmuseum

Superbuur-medaille

Wie in jouw straat verdient de eretitel Superbuur? Maak een Superbuur-medaille en bedank jouw buur. Maak een foto van de uitreiking, deel deze met ons via social media met #Superstraat of info@wereldmuseum.nl. Wie weet krijg jij een Superprijs!

Tijd: 10-17 uur | 6+

Onthulling Superkeet 

Dit jaar bestaat Stichting Opzoomer Mee Rotterdam 25 jaar. Zij stimuleren bewoners om buren in hun eigen straat te ontmoeten. Het Wereldmuseum biedt samen met hen een Opzoomerkeet aan die ook in jouw straat kan komen. Tijdens Burendag wordt op een feestelijke manier de Superkeet geopend.

Aanvang 15.00 uur 
 

Buurtcafé

Het museumcafé is dit weekend een gezellig Buurtcafé met gratis koffie, thee en limonade voor de kinderen.

Burendag Superstraat Wereldmuseum Rotterdam

Praktische informatie

  • Wanneer: zaterdag 28 september
  • Tijd: 10.00 – 17.00 uur
  • Waar: Wereldmuseum Rotterdam
  • Toegang: Gratis
  • Reserveren: Bestel een online ticket om de tentoonstelling te bezoeken.