Dossier Indie
7 maart 2020

Museumnacht | Ontdek jezelf, elkaar en anderen

Zie het Wereldmuseum tijdens Museumnacht010 in compleet ander licht met op elke verdieping een andere ontmoeting! Maak een avondwandeling door de Superstraat met een zelfgemaakt hapje in je hand om vervolgens te verdwalen in het Dilemmadoolhof. 

Dwaal door het Dilemmadoolhof

Vind je weg door het Dilemmadoolhof, waar je gekoppeld aan een andere bezoeker vóór de bel samen overeenstemming moet vinden. Kom je er samen uit of loop je vast? Bij de uitgang wordt je opgevangen door een street art kunstenaar die jullie bevindingen in een live verslag op de Doolhofmuren tekent. Zo ontstaat ook nog eens een levend kunstwerk. 

Tijden
Doorlopend van 20.00 - 01.00


 

Museum bij nacht

Yardbird x THE CULTURE CONNECT

THE CULTURE CONNECT van choreograaf Rajiv Bhagwanbali brengt als intermezzo energieke showcases naar de dansvloer. Hiphop-dansers en spoken word artiesten improviseren en battelen op live muziek van de Tabla uit India, de Tambu uit Curacao en Gamelan uit 
Indonesie.

In de Balzaal draaien de hele avond DJ’s van Rotterdams bekende clubformule Yardbird. Kom dansen op warme hiphop en r&b, soulvolle disco, future beats en alles daartussen. Met sets van DJ’s Heaz, Charmaine, Mojakob en S!rene. 

Tijden DJ Sets
Heaz 20.00 uur | Charmaine 22.00 uur | Mojakob 23.00 uur | S!rene 00.00 uur

Tijden The Culture Connect
21.45 uur, 22.45 uur, 23.45 uur

Yardbird

Mijn Dossier Indië

Schuif aan in de pop-up huiskamer op zaal, waar Indische en Molukse Rotterdammers hun persoonlijke verhaal met je delen aan de hand van hun familiefoto’s. Je hoort hoe de geschiedenis doorleeft in het hier en nu, waarna je met andere ogen de fototentoonstelling bekijkt. 

Tijden
20.30 uur, 23.00 uur, 00.00 uur | Duur 30 min
 

Dossier indie

Stacii Samidin – Talk & Tattoos

Voor Dossier Indië ging Stacii naar Indonesië; op zoek naar sporen van de Nederlandse aanwezigheid. Tijdens een talk in de expo Merdeka vertelt hij meer over zijn reis, foto’s en film, zijn persoonlijke zoektocht én de eeuwenoude traditie van Alfoerse tatoeages. De Nederlands Molukse tattoo-artiest Joey Patty beoefent als één van de weinigen deze kunst, waarbij het contact met voorouders centraal staat. Met gasten Joey Patty, Phaidra Johannis Lawalata en Sascha Limawael. Als symbolische afronding van Merdeka! laat Stacii zich live tatoeëren door Joey. 

Tijden
21.00 - 21.25 uur Deel 1: Project Merdeka: Stacii’s reis, film, fotografie en persoonlijke zoektocht. 
22.00 - 22.25 uur Deel 2: Over traditionele Alfoerse tatoeages
Aansluitend laat Stacii zich live tatoeëren door Joey Patty. 
 

Dossier Indië

Meet & Greet

Ontdek Nederlands-Caribische hedendaagse kunst van Quinsy Gario, Rachel Morón, Kevin Osepa en Sara Blokland in de tentoonstelling IDENTITIES. Contemporary Caribbean perspective. Ontmoet gastcurator en kunstenaar Sara Blokland, kunstenaars Quinsy Gario en Kevin Osepa op zaal in exclusieve Meet & Greets, film screenings en performances.

Tijden
20.15 uur | Meet & Greet Sara Blokland | Duur: 30 min
20.30 uur | Performance Kevin Osepa in zijn installatie Riku (2019) | Duur: 60 min
21.15 – 22.15 uur | Performance Quinsy Gario - Schuif aan voor domino en een gesprek met Quinsy in zijn nieuwste werk ‘with a rather beautiful’
22.30 uur | Screening Watamula incl. Q&A met kunstenaar en regisseur Kevin Osepa | Duur: 45 min

Identities

Superstraat

Ontdek de leukste straat van Rotterdam en haar buurtbewoners en ervaar dat niet alleen kinderen zich kunnen vermaken met spel- en doe-opdrachten. Doe mee aan de workshop sticker art of leer het hapje maken dat wordt gegeten bij lentefeest Holi Phagwa.

Tijden Sticker art workshop
20.00 - 1.00 uur | Duur 15 minuten

Tijden Fingerfood 
20.15 uur, 21.15 uur, 22.15 uur, 23.15 uur, 00.15 uur | Duur 30 minuten 

 

Superstraat
Blokkenschema
Blokkenschema | Museumnacht