MuseumMaatje Wereldmuseum Rotterdam
Tot en met 31 december 2021

MuseumMaatje

Wereldmuseum biedt nieuwkomers gratis museumbezoek

Samen genieten van mooie voorwerpen, met elkaar praten over overeenkomsten en verschillen in culturen: dat is wat het Wereldmuseum met de actie MuseumMaatje biedt. Vrijwilligers, taalcoaches, taalmaatjes, mentoren en nieuwkomers kunnen samen gratis een bezoek brengen aan het museum.

Verbinding tussen mensen

Het Wereldmuseum nodigt mensen die gevlucht zijn en de vrijwilligers die hen begeleiden/coachen uit om elkaar hun eigen verhaal te vertellen of simpelweg te genieten van alle prachtige objecten. Het museum toont voorwerpen uit de hele wereld die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten.

“De verhalen die de museumstukken met zich meedragen, vormen voor de vluchtelingen en onze vrijwilligers een mooie aanleiding om ervaringen uit te wisselen en de Nederlandse taal te oefenen.” 
Dorine Manson, Vluchtelingenwerk

Samen gratis naar het museum. Interesse?

Heb je duurzaam contact met een nieuwkomer en wil je samen het museum bezoeken? Of ben je zelf een nieuwkomer en wil je je Nederlandse vrienden meenemen naar het museum?

Vanwege de grote belangstelling kunnen wij op deze manier jouw aanvraag het snelst verwerken. Na het invullen van het formulier krijg je de vouchers toegestuurd of we nemen contact met je op.

Tip: Wij adviseren je om minimaal een week voor het te plannen bezoek, de aanvraag in te dienen. Bij last-minute aanvragen is er geen garantie dat de vouchers op tijd aankomen.

Vul hieronder het formulier in om je aan te melden voor MuseumMaatje

Naam
Telefoon

Ontvang als eerste nieuws over tentoonstelling, activiteiten, museumshop en collectie. Of kies er juist voor om nieuws te ontvangen voor families, over het onderwijsaanbod of over de events en onderzoeken van het Research Center for Material Culture. 
Je krijgt een bevestigingsmail waarin je kunt aangeven welke mailings je wenst te ontvangen. 

Ontdek meer

Kruispunt, Rotterdam
Vaste tentoonstelling

Kruispunt Rotterdam

In de semi-permanente opstelling Kruispunt Rotterdam plaatst het museum de collectie in een hedendaagse context.
Link
Remix Rotterdam
Expo

Remix Rotterdam

Remix Rotterdam is een ontmoeting tussen Museum Boijmans Van Beuningen en het Wereldmuseum. Wat hebben Jean- Michel Basquiat en Gordon Bennett met elkaar gemeen?
Link
gender
Expo

What A Genderful World

In 2020 leek het in een stroomversnelling te komen: de aandacht en erkenning voor mensen die buiten de ge

Link