Van Elmina naar Paramaribo
24 juni 2018

Lezing: Van Elmina naar Paramaribo

Lezing: Van Elmina naar Paramaribo

Het Wereldmuseum nodigt in samenwerking met Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst Frank Dragtenstein uit voor het geven van een lezing over zijn nieuwe boek "Van Elmina naar Paramaribo" dat hij eind 2017 publiceerde.

In het boek "Van Elmina naar Paramaribo" is een hoofdrol weggelegd voor de slavenhaler Jan Wils die in 1686 op het Rotterdamse schip Coninck Salomon naar Elmina vaart met de opdracht om 500 tot slaaf te maken Afrikanen te kopen voor Suriname.

Frank Dragtenstein is gespecialiseerd in de geschiedenis van de Surinaamse slavernij, de marronage en geschiedenis van Afrikanen in de diaspora. Hij promoveerde in 2002 aan de Universiteit Utrecht op het proefschrift “De ondraaglijke stoutheid der wegloopers”; Marronage en koloniaal beleid in Suriname, 1667-1768. 

Praktische informatie

  • Datum: zondag 24 juni
  • Tijd: 16:00 uur 
  • Locatie: Wereldmuseum
  • Entree: toegang gratis, maar graag hier aanmelden.

Smells Good in the Hood

Aansluitend de lezing kookt Big Nate van Smells Good in the Hood de heerlijkste soul food van over de hele wereld. Denk aan jerk chicken, mac and cheese, gumbo en meer. Geef jezelf over aan je cravings en koop snel je ticket. Lees hier meer over Smells Good in the Hood.