kerst in Superstraat
3 januari 2021

Kerstvakantie

Kerstvakantie in het museum

Van 19 december 2020 t/m 3 januari 2021

In de kerstvakantie is er genoeg te doen in het museum. Bezoek de tentoonstellingen Kruispunt Rotterdam of Remix Rotterdam. In de doe-tentoonstelling Superstraat kun je samen met je hele familie testen hoe jij het doet in de 1,5 meter samenleving.

Het reserveren van een ticket in een tijdslot is noodzakelijk bij een bezoek aan het museum, ook in de kerstvakantie. Reserveren kan hier.

Kerstatelier XL

De Balzaal in het museum wordt omgetoverd tot Kerstatelier XL. Doe mee met de workshop Nieuwsjaars piñata of maak een vuurwerk nieuwjaarskaart.

Workshop | Nieuwjaars pinata

In Mexico begint het kerstfeest al op 16 december. Las Posadas, het kerstfestival van negen dagen. Volgens het verhaal in de Bijbel zochten Jozef en Maria in Bethlehem een plekje om te overnachten. Maar nergens was plek. Ze vonden uiteindelijk een slaapplek in een stal, waar kindje Jezus werd geboren. Posada betekent herbergen. Volgens de traditie draagt een groep mensen beeldjes van Maria en Jozef naar een huis en vraagt in een lied om een slaapplek. Daarna begint het feest. Om de beurt proberen mensen, geblinddoekt en met een stok, de piñata kapot te slaan. Op de laatste dag van het festival, op 24 december, wordt nochebuena (kerstavond) gevierd en eten mensen met elkaar. Ook met Oud & Nieuw worden in Mexico piñata’s stukgeslagen tijdens het nieuwjaarsfeest. 

Maak in het Kerst XL Atelier van het Wereldmuseum een Nieuwjaars piñata. Je vult je piñata met confetti, iets lekkers en een wens voor het nieuwe jaar. Samen met je familie kun je de piñata even na middernacht stuk slaan. Zo begin je 2021 kleurrijk! 

21 december 2020 t/m 3 januari 2021 (met uitzondering van 31 december) | starttijden 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 | één huishouden per tafel | locatie: Balzaal | inbegrepen bij museumentree | aanschuiven als er plek is 

Pinata

Workshop | Vuurwerk nieuwjaarskaarten

Maak in het Kerstatelier je eigen nieuwjaarskaarten. We leren je hoe je met de Batik techniek, waarbij je werkt met gesmolten was, een prachtige uitbarsting van kleuren kunt maken. Zo heb je nieuwjaarskaarten met het prachtigste vuurwerk erop. Knallend het nieuwe jaar in! 

Vuurwerk kaart

Familieactiviteit | Dierenbingo

Het is een beestenboel in het Wereldmuseum. Ga je mee op safari? Je krijgt een bingokaart met daarop allemaal dieren. Ontdek de mooiste dieren op jullie route door de tentoonstelling Kruispunt Rotterdam. Tussen het dieren spotten door krijgen jullie spannende opdrachten. Wie heeft als eerste alle dieren op de bingokaart gespot?

Ophalen bij balie |  inbegrepen bij museumentree | 4-6 jaar 

Kerstvakantie

Doe-tentoonstelling | Superstraat

In het Wereldmuseum kun je in de doe-tentoonstelling Superstraat samen testen hoe jij het doet in de 1,5 meter samenleving! Het is burendag in de Superstraat en dat betekent dat iedereen vanaf 6 jaar welkom is. Buurtceremoniemeester Freddy heeft goed nagedacht over veilige maatregelen en voor jou een Buurtparcours uitgezet. In 75 minuten ga je op bezoek langs 4 buren. Ze blijven graag vol veilige afstand, daarom hebben ze speciaal voor jou iets voorbereid! Bij Kevin kan je letterkunst maken en bij Meryem bouwen aan een schone stad! 

Voor deze doe-tentoonstelling heb je een apart ticket nodig. Reserveer je plek hier

Kerst Wereldmuseum

Activiteit | Winston's Feestkeuken

Wens je buren gelukkig nieuwjaar en maak in Winstons Feestkeuken een zakje Feest! Want er iets niets leukers dan je buren te verrassen met een mini-buur(t)-feest op veilige afstand. Winston zorgt ervoor dat alle ingrediënten voor je mini-buur(t)-feest aanwezig zijn. Jij hoeft het alleen nog maar zelf te verzamelen, in te pakken en aan je buren cadeau te doen. 

Deze activiteit is onderdeel van de doe-tentoonstelling Superstraat, daar heb je een apart ticket voor nodig. Reserveer je plek hier

Feest!