Pasen
10 april 2023

Feest! - Paasspecial

Pasen is het belangrijkste christelijke feest.

Dan wordt gevierd dat Jezus is opgestaan uit de dood. Ook is het het feest van de lente en nieuw leven.

Over het Paasfeest

Christenen over de hele wereld vieren Pasen. Het feest gaat over Jezus, de zoon van God. In de Bijbel staat dat Jezus is geboren om de mensen te redden van hun zonden. Toen hij dood ging heeft hij de straf voor de zonden van alle mensen op zich genomen. Zo maakte hij het goed tussen de mensen en God. En als een wonder is hij twee dagen later opgestaan uit de dood! Dat vieren we met Pasen. Een nieuw leven. Het is voor Christenen het belangrijkste feest van het jaar.

 

Feestactiviteiten in Winstons Feestkeuken in Superstraat 

Open inloop, doe mee als er plek is | Prijs: Gratis | Begeleide activiteit 

  • Wanneer: vrijdag 7 april tot en met maandag 10 april 
  • Tijd: 11:00 tot 16:00 uur 

Paaseieren marmeren

Pasen is wereldwijd één van de belangrijkste christelijke feesten. Maar ook een feest met een paar bijzondere tradities: waar komen die gekleurde paaseieren eigenlijk vandaan? Maak geïnspireerd op de Erbu techniek, een oude Turkse techniek om te marmeren, zelf een kleurrijk paasei. Het is een bijzondere techniek, waarbij er getoverd lijkt met verf.

Paaseieren

Paaskruisje maken

Christenen wonen over de hele wereld. Elk land heeft zijn eigen tradities met Pasen. Een belangrijk symbool van het Christendom is het kruis. In landen als Egypte en Eritrea zie je tijdens Pasen kinderen een koptisch kruis dragen. Laat je in Winstons feestkeuken inspireren door een koptisch kruis uit de collectie en ga zelf aan de slag.

Paaskruisje