Superstraat Rotterdam
Te zien vanaf 6 juli 2019

Superstraat

Na een flinke verbouwing opent het Wereldmuseum dé nieuwe kinderexpo van Rotterdam!  

Welkom in het hart van Rotterdam: Superstraat! Hier in het spiksplinternieuwe Wereldmuseum wonen en werken tien Rotterdammers. Vanaf zaterdag 6 juli 2019 zetten zij voor iedereen hun deuren wagenwijd open. Kom lekker binnenkijken bij deze buren en maak kennis met de verhalen van de straat. In Superstraat ontdek je dat je Rotterdam niet uit hoeft om de wereld te leren kennen

Kom lekker binnen kijken in de Superstraat

Het is burendag in Superstraat en dat betekent dat iedereen welkom is. Ga op pad met burendagceremoniemeester Freddy, die altijd op de hoogte is van de laatste buurtnieuwtjes. Snuffel in Aga’s nieuwe winkel en kom erachter dat haar producten uit alle windstreken komen. Experimenteer met letters bij kunstenaar Kevin en neem een kijkje achter de geheimzinnige deur in zijn woning. Of studeer een dans in bij Rodney voor het zomercarnaval en leer meer over kleurrijke kostuums. Zo ervaren kinderen van 6 tot en met 12 jaar hoe deze buren met elkaar en de wereld zijn verbonden.

Dé doe-expo voor nieuwsgierige kinderen

Wat hebben deze buren met elkaar gemeen? Zij staan met één voet in de wereld en met het andere in Rotterdam. Zij zijn er geboren, getogen, naartoe verhuisd of gevlucht. Samen vormen zij de Superstraat en staan symbool voor de vele culturen die de stad rijk is. Want in een stad met meer dan 170 nationaliteiten ben je als inwoner daarvan sowieso één ding: een wereldburger! 

Ga jij mee op wereldreis in Superstraat?

De buren zetten hun deur wijd open. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli is er een feestelijk openingsweekend voor iedereen vanaf 6 jaar.

Met de tentoonstelling Superstraat bouwt het Wereldmuseum voort op de legendarische Reispaleizen uit 1994-1998 en 2000-2008.

Superstraat Rotterdam