Wereldmuseum, collectie
1 januari 2019

De Collectie

Vaste tentoonstelling van het Wereldmuseum

In verband met de verbouwing van het Wereldmuseum is er tijdelijk geen vaste tentoonstelling. De tijdelijke expositie Ons Verhaal is nu in het museum te zien.

De collectie van het Wereldmuseum laat de ontwikkeling van Rotterdam als wereldstad zien. De objecten bieden inzicht in andere culturen, maar tonen ook de reisdrift, de internationale betrekkingen, het koloniale verleden en de handelsgeest van de stad. Het Wereldmuseum is letterlijk en figuurlijk een ‘product’ van de stad, zijn geschiedenis en mentaliteit. 

Het Wereldmuseum biedt een spiegelbeeld van 130 jaar verzamelen door Rotterdammers voor Rotterdammers. De objecten strekken een tijdsperiode van 2000 jaar. 

Het Wereldmuseum wil verbonden zijn met zijn stad, bewoners en bezoekers. Voor Rotterdam met zijn meer dan 170 nationaliteiten en zijn open samenleving die op internationale handelsrelaties gebouwd is, is het Wereldmuseum onmisbaar in het culturele aanbod. Het Wereldmuseum laat u na de verbouwing graag opnieuw kennismaken met de wereldwijde rijkdom die wij delen.