Home. Chelsea Breur en Stacii Samidin

HOME - Stacii en Chelsea

Creative director Chelsea Breur en documentairefotograaf Stacii Samidin gaan op onderzoek uit voor het Wereldmuseum.

In de superdiverse stad Rotterdam hebben veel mensen een biculturele achtergrond. Hoe definieert jouw culturele achtergrond je? Chelsea en Stacii gaan het ontdekken in hun online fotoserie Home!

Home - Chelsea Breur en Stacii Samidin

Wanneer en waar voel je je thuis? Chelsea en Stacii volgen Rotterdammers met een biculturele achtergrond. Welke gebruiken en tradities neem je over in je dagelijks leven? Hoe vier je je verjaardag bij de familie van je moeders- en vaderskant? En hoe verschillend is bijvoorbeeld de inhoud van de koelkast van je beide opa's en oma's?

In de superdiverse stad Rotterdam leven mensen met roots van over de hele wereld. Creative director Chelsea Breur en documentairefotograaf Stacii Samidin gaan voor het Wereldmuseum op onderzoek uit hoe je achtergrond je definieert en welke invloeden je terugvindt in je omgeving. Over de komende maanden ontwikkelen Chelsea en Stacii een online fotoserie Home voor het Wereldmuseum. Elke maand publiceren wij een nieuwe foto van een Rotterdammer.

Wil jij op de foto worden gezet door Chelsea en Stacii en liggen jouw roots buiten Nederland? Mail dan naar communicatie@wereldmuseum.nl.

Home. Chelsea Breur en Stacii Samidin

Mees 1,5 jaar - Marokkaanse moeder en Nederlandse vader

Mees is 1,5 jaar en heeft een Nederlandse vader en een Marokkaanse moeder. Als hij bij zijn oma’s op bezoek is dan wordt hij door beide oma’s voorgelezen uit zijn lievelingsboeken. Oma Marieke zegt: “De Marokkaanse gastvrijheid is wel anders. De hele familie kan ineens op je stoep staan.” Waarbij oma Rkia volmondig zegt: “Wat is de Nederlandse gastvrijheid toch fijn! Ze bellen tenminste voordat ze op visite komen.” Beide oma’s zijn het zeker met elkaar eens hoe bijzonder het is dat Mees zich thuis mag voelen in twee culturen.

Mees met oma Marieke. Foto Chelsea Breur en Stacii Samidin
Mees met oma Marieke. Foto Chelsea Breur en Stacii Samidin
Mees met oma Rkia. Foto Chelsea Breur en Stacii Samidin
Mees met oma Rkia. Foto Chelsea Breur en Stacii Samidin