Bruiloften
De wereld draait om julle

Trouwlocatie

De wereld draait om jullie

Centraal in het historische Scheepvaartkwartier ligt het Wereldmuseum. Direct aan de Maas, toegangspoort naar de wereld. In het schitterende, iconische gebouw bruist het sinds 1851 van de activiteiten. Wij vertalen het rijke verleden naar een hedendaagse moderne trouw- en feestlocatie waar gastvrijheid, inspiratie en culinaire kwaliteit centraal staan. Bij ons kan het allemaal; van ceremonie tot feest. Geef elkaar het ja-woord met uitzicht op Nederlands mooiste skyline, ontvang je gasten tijdens een receptie aan de kade of geef een swingend feest met de grandeur van weleer. Ervaar de rijkdom van de wereld. Welkom in het Wereldmuseum.

ja zeggen in
een monumentale
setting in
Rotterdam?
dan is het
voor altijd!

Ceremonie en toost

Het Wereldmuseum Rotterdam is een officiële trouwlocatie, hier kan je trouwen voor de wet. Kies je eigen trouwambtenaar en maak de ceremonie extra bijzonder met invulling die bij jullie past. Dat kan zelfs met een muzikale omlijsting! Na de huwelijksvoltrekking is het tijd voor felicitaties en kan de taart aangesneden worden. Bij mooi weer maken we ruimte voor een proost op het event terras aan de kade! En wist je dat het balkon dé plek is om het boeket te gooien, of voor het maken van de mooiste foto’s tijdens jullie dag?

Diner en feest

Uiteraard mag het op jullie dag niet ontbreken aan een uitgebreid of informeel diner en feest. Tot in de detail verzorgen wij seated diners tot 250 gasten en feestavonden tot 450 gasten. En dat met jullie lievelings gerechten en smaakvolle amuses en hapjes om verliefd op te worden! We hebben een selectie van ‘the best bites’ voor een late night snack tijdens jullie feest zodat het jullie aan niets ontbreekt. En natuurlijk is er ruimte voor live band en DJ, door de weeks tot 1 uur en in het weekend tot 2 uur.

De wereld draait om jullie dagen

Elke maandag & woensdag | De wereld draait om jullie dagen. Op maandagen is het museum gesloten en heb je het hele museum alleen voor jullie en de gasten. Daarbij krijg je op maandag én woensdag 20% korting op de zaalhuur van Balzaal & Salon of Elie van Rijckevorselzaal.

Feest in de Superstraat

Er wordt getrouwd in het Wereldmuseum en dat wordt ook gevierd in de Superstraat, de leukste straat van Rotterdam. Freddy, de buurtceremoniemeester, heeft feestelijke activiteiten georganiseerd en staat klaar om jullie kleine gasten te ontvangen tijdens jullie huwelijk. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar ervaren hoe de buren in de Superstraat met elkaar en de wereld verbonden zijn. Dé doe-expo voor nieuwsgierige kinderen.

Bekijk de trouwlocatie brochure

In het Wereldmuseum kan alles: vergaderen met uitzicht op Nederlands mooiste skyline, borrelen aan de kade met scheepsgetoeter van mega cruiseschepen, een inspirerend museumbezoek als break of een swingend feest in een eigentijdse zaal met de grandeur van weleer.

Blader door onze trouwlocatie brochure en je keuze is snel gemaakt!

Bekijk de zalen

Balzaal

Balzaal

Monumentale grandeur met moderne voorzieningen: de ideale zaal voor ieder groot event
Link
salon

Salon

De ideale zaal voor een kleinschalige bijeenkomst: stijlvol, en intiem
Link
Elie van Rijckecorselzaal

Elie van Rijckevorselzaal

Karaktervolle ruimte voor kleinschalige bijeenkomsten
Link