Breaks - Verhuur en events - Wereldmuseum Rotterdam

Museumbezoek

Trakteer uw gasten op een wereldse break

Een programma vol boeiende keynote speakers samengesteld, maar nog op zoek naar wat inspirerende ontspanning voor uw congresbezoekers? Plan dan een bezoek aan ons museum in. Hier maakt u kennis met culturen uit alle windstreken. Uw gasten staan even met één been in Rotterdam en met het andere in de wereld. Dat kan niet anders dan blikverruimend werken!

Van Yachtclub tot museum

Al sinds de opening van het pand aan de Willemskade in 1851 ontving de toenmalige Yachtclub voorwerpen als geschenk van Rotterdammers en stelde die tentoon in haar gebouw. Sinds 1885 doet het iconische pand dienst als museum. De collectie groeide met voorwerpen die missionarissen, zee-en kooplieden van over de hele wereld meenamen en bestaat anno nu uit maar liefst 83.000 objecten. Het laat de ontwikkeling van Rotterdam als wereldstad zien. 

Rondleiding

Een bezoek aan de vaste en tijdelijke tentoonstellingen wordt nog interessanter als u met een van onze rondleiders op pad gaat.

Stepstories

Stap op uw step en maak een ontdekkingstocht door ons museum en Rotterdam. Na het bezoek aan de vaste en tijdelijke presentaties steppen uw gasten met onze rondleider dwars door het historische Scheepvaartkwartier.