• English
  • Nederlands
menu
Tentoonstelling

De Collectie

Reis om de wereld in enkele minuten

De ontstaansgeschiedenis van het Wereldmuseum, zowel van het gebouw als van de collectie, is een Rotterdams verhaal. De collectie van het Wereldmuseum is een concrete illustratie van de ontwikkeling van Rotterdam als wereldstad. De objecten bieden inzicht in andere culturen, maar zijn  ook een illustratie van de reisdrift, de internationale betrekkingen, het koloniale verleden en de handelsgeest van de stad. Het Wereldmuseum is letterlijk en figuurlijk een ‘product’ van de stad, zijn geschiedenis en mentaliteit.

Het Wereldmuseum biedt een spiegelbeeld van 160 jaar verzamelen door Rotterdammers voor Rotterdammers. De objecten strekken een tijdsperiode van 2000 jaar. Van een oude tempel uit Mexico tot een modern kunstwerk uit Syrië. Elk voorwerp is verrassend in vorm, maar ook in  verhaal.

Het Wereldmuseum wil verbonden zijn met zijn stad, bewoners en bezoekers. Voor Rotterdam met zijn meer dan 170 nationaliteiten en zijn open samenleving die op internationale handelsrelaties gebouwd is, is het Wereldmuseum onmisbaar in het culturele aanbod. Het Wereldmuseum laat u graag kennismaken met de wereldwijde rijkdom die wij delen.

Wereldmuseum
Willemskade 25
3016 DM Rotterdam
010-2707172
www.wereldmuseum.nl
info@wereldmuseum.nl

Openingstijden

Rondleidingen

Activiteiten


Deel met je vrienden