• English
  • Nederlands
menu
Tentoonstellingen
Future Pass 3.0

Future Pass 3.0

Een nieuwe kunstvorm die een combinatie is van oosterse en westerse kunsttradities komt aan bod in FUTURE PASS 3.0; verwacht vanaf februari 2014. Future Pass 3.0 is het logische gevolg op The world of MANGA.

Op de Biënnale in Venetië van 2011 presenteerden het Today Art Museum uit Bejing in samenwerking met het Wereldmuseum Future Pass 1.0, gevolgd door Future pass 2.0 in het Wereldmuseum. In deze tentoonstellingen maakte het publiek voor het eerst kennis met de kunstvorm die de 21ste eeuw gaat domineren: Animamix. Het is een combinatie van manga, anime en de klassieke kunsttradities van het Oosten, gecombineerd met de Westerse kunsttraditie. Animamix is een kleurrijke kunstvorm die met humor en satire een beeld geeft van de globaliserende samenleving waarin de eeuwige jeugd als ideaal centraal staat. Het is, net als de traditionele oosterse kunst, verhalende kunst. Het internet en de digitale techniek zorgen ervoor dat kunstenaars uit oost en west met elkaar communiceren in een nieuwe universele beeldtaal. Hun futuristische kunst zal de 21e eeuw overheersen.

Future Pass 3.0 presenteert drie exponenten van deze internationale kunstvorm. Bij alle drie is het veel meer dan wat je ziet: een imaginaire wereld die zich realiseert.

Yang-Na (1982) presenteert onder de titel Hu’nimal de droomwereld van mensen met hun wens om beschikking te hebben over de mysterieuze eigenschappen van dieren. Haar werk belicht de spirituele eenheid tussen mensen en dieren in schilderijen, bronzen en installaties.

Mu-Lei (1983) schildert portretten van jonge Chinezen geconfronteerd met de overweldigende invloed van westerse cultuur. Zijn schilderijen zijn een verwarrend melodrama, amusant, verfijnd en tegenstrijdig.

Olivier Pauwels (1974) maakt machtige sculpturen uit machine-onderdelen. Zijn inspiratie haalt hij uit de verhalen van zijn grootvader over de Tweede Wereldoorlog. Hij creëert een wereld die dubbel is: wat je ziet lijkt onschuldig speelgoed, maar het heeft een scherpe ondertoon.

Future Pass 3.0 voert de bezoeker dieper in de 21ste eeuw, waarin realiteit raakt aan de virtuele werkelijkheid.

Terug naar het overzicht

Openingstijden

Rondleidingen

Groepen

Activiteiten

WinkelDeel met je vrienden