• English
  • Nederlands
menu
Tentoonstelling

Archief

AFRIKA 010
AFRIKA 010
Klik hier voor de extra website bij de tentoonstelling AFRIKA 010!   Ontdek meer dan twee eeuwen Afrika in RotterdamVa.. Lees verder »
De Perzen, krijgers en dichters
De Perzen, krijgers en dichters
De Perzische cultuur - één van de oudste van de wereld - heeft grote schoonheid voortgebracht. Gedichten, tapij.. Lees verder »
Goud der Goden
Goud der Goden
2 oktober 2014 tot en met 28 juni 2015 Meer dan duizend jaar bleef de mysterieuze wereld van het Javaanse koninkrijk voor bu.. Lees verder »
Future Pass 3.0
Future Pass 3.0
Een nieuwe kunstvorm die een combinatie is van oosterse en westerse kunsttradities komt aan bod in FUTURE PASS 3.0; verwacht .. Lees verder »
the world of Manga
the world of Manga
28 juni 2013 – 12 januari 2014The World of MANGA, van de makers van Samurai, brengt de veelzijdigheid van mangakunst he.. Lees verder »
Samurai
Samurai
De tentoonstelling Samurai voert de bezoeker naar het feodale Japan waar krijgsheren, de daimy, elkaar met machtige samurai-k.. Lees verder »
Magie van de Vrouw
Magie van de Vrouw
Magische weefsels en gouden sieraden vervullen een fundamentele rol bij het in stand houden van de harmonie tussen geesten en.. Lees verder »
Future Pass
Future Pass
Met Future Pass presenteert het Wereldmuseum een nieuwe esthetiek die de 21e eeuw zal gaan beheersen zoals abstracte kunst de.. Lees verder »
Elie van Rijckevorsel
Elie van Rijckevorsel
Elie van Rijckevorsel (1845-1928) was wetenschapper, reiziger, avonturier, verzamelaar van etnografische kunstvoorwerpen en R.. Lees verder »
125 Meesterwerken
125 Meesterwerken
Ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum toont het Wereldmuseum de mooiste en belangrijkste stukken uit de etnografische ku.. Lees verder »
De kracht van zilver
De kracht van zilver
Wereldwijd siert zilver de vrouw. In veel culturen biedt dit edelmetaal haar bovendien status, economische onafhankelijkheid.. Lees verder »
Inca's Capac Hucha
Inca's Capac Hucha
Bevroren kinderlichamen, vergezeld van schitterende voorwerpen, vertellen over de intrigerende kosmovisie van de Inca’.. Lees verder »
Kinderboekenweek
Kinderboekenweek
In het kader van de 56e Kinderboekenweek presenteerde het Wereldmuseum in 2010 de kleurrijke aquarellen van de bekende kind.. Lees verder »
Foto-expositie
Foto-expositie
Het Wereldmuseum presenteerde van maart tot en met mei 2010 een expositie met ongeveer 40 foto's van Bart van Bussel. D.. Lees verder »
Oceaniƫ
Oceaniƫ
De tentoonstelling Oceanië. Tekens van riten, symbolen van gezag verkende aan de hand van 200 objecten de verbeelding s.. Lees verder »

Openingstijden

Rondleidingen

Groepen

Deel met je vrienden