Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op vragen die ons regelmatig bereiken. Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel hem dan via het contactformulier.

Wat zijn de openingstijden van het museum?

Het Wereldmuseum is dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Op deze tijden kun je het museum bezoeken, maar let op: de kindertentoonstelling Superstraat is alleen geopend op woensdagmiddag en in het weekend. Voor de overige tentoonstellingen gelden de reguliere openingstijden. Tijdens de schoolvakanties en op feestdagen is het museum ook op maandag geopend. Zie het overzicht hier

Welke coronamaatregelen gelden op het moment in het museum?

De huidige maatregelen vind je in het bezoekersprotocol.

Mag ik een buggy/kinderwagen meenemen in het museum?

Het is in de tentoonstelling Superstraat vanwege het ontwerp en veiligheidsvoorschriften niet mogelijk een buggy/kinderwagen mee te nemen in de tentoonstelling. Deze kunnen bij de Multifunctionele ruimte gestald worden.  

Kan ik de museumcollectie digitaal bekijken?

Op onze online collectiesite kun je naast het overgrote deel van onze voorwerpen ook onze fotocollectie en meest recente aanwinsten bekijken. Je kunt er zoeken op 'nu te zien', cultuur, herkomstgebied en eerdere tentoonstellingen. 

Sinds 2017 werkt het het Wereldmuseum nauw samen met het Nationaal Museum van Wereldculturen, dat bestaat uit het Tropenmuseum in Amsterdam, het Afrika Museum in Berg en Dal en Museum Volkenkunde in Leiden. Op onze collectiesite kun je daarom ook de collecties van deze drie musea bekijken. 

Is het museum makkelijk bereikbaar?

Het Wereldmuseum is prima bereikbaar met het OV, de auto en fiets. Rondom het museum kun je betaald parkeren. Vanaf 18.00 uur kun je gratis parkeren aan de Parklaan en omliggende straten. Kijk hier voor meer info en routebeschrijving.

Mag ik fotograferen in het museum?

Fotograferen is toegestaan zonder het gebruik van een flits of statief en alleen voor niet-commerciële doeleinden. Voor commerciële fotografie dien je contact op te nemen met de afdeling communicatie@wereldmuseum.nl.

Beschikt het museum over een garderobe en/of kluisjes?

Ja, het museum beschikt over een (onbewaakte) garderobe. Ook zijn er kluisjes aanwezig. Tassen groter dan A4 mag je niet meenemen in het museum in verband met de veiligheid van de objecten.

Mag ik mijn hond meenemen naar het museum?

Het meenemen van honden en overige (huis)dieren is niet toegestaan in het museum, met uitzondering van een assistentie-hond (SOHO-hond) of blindengeleidehond, mits deze is aangelijnd.

Hoe kom ik aan persinformatie?

Persgerelateerde informatie vind je op de Persinformatie-pagina. Voor overige persvragen kun je contact met ons opnemen via communicatie@wereldmuseum.nl.

Kan ik een voorwerp laten taxeren?

Nee, het Wereldmuseum taxeert geen objecten. Hiervoor kun je terecht bij een veilinghuis of erkende taxateur in jouw regio.