• English
  • Nederlands
menu
Organisatie

Organisatie

De organisatie van het Wereldmuseum bestaat uit een viertal sectoren. De sector Collecties en Presentaties is verantwoordelijk voor de inhoud van het museale product en het beheren en behouden van de collectie. De sector Bedrijfsvoering draagt zorg voor de facilitaire kant van het museale product, zoals de gastenontvangst en de beveiliging van het museumgebouw en de voorwerpen. Onder de sector Wereldbusiness BV vallen de verhuur, lunchroom en het Restaurant. Tot slot de sector Wereldmuseumwinkel BV. Deze sector beslaat de museumwinkel.

Samenwerking NMVW

Op 8 mei 2017 tekenden het Nationaal Museum van Wereldculturen en het Wereldmuseum Rotterdam een samenwerkingsovereenkomst. Hiermee is het Wereldmuseum onder de paraplu gekomen van het Nationaal Museum van Wereldculturen, dat bestaat uit het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde.

Het Wereldmuseum Rotterdam en het Nationaal Museum van Wereldculturen (NMVW) fuseren niet, maar delen voortaan toezicht, bestuur, management en collectiedeskundigheid (een personele unie). Het Wereldmuseum blijft zoals zelfstandige stichting een Rotterdams museum en heeft optimaal profijt van de expertise en het netwerk van het NMVW. Dit betekent in de praktijk dat het huidige NMVW-management ook het Wereldmuseum aanstuurt, en dat de beide Stichtingen dezelfde Raad van Toezicht hebben gekregen. De directeur van het NMVW, Stijn Schoonderwoerd, is vanaf nu dus ook de directeur van het Wereldmuseum.
 


Deel met je vrienden