Onze collectie

Onze collectie

Open je blik op de wereld

De objecten uit onze collectie vertellen stuk voor stuk een menselijk verhaal. Verhalen over universele thema’s zoals vieren, rouwen, versieren, bidden, liefhebben en vechten. Thema’s die allemaal één ding met elkaar gemeen hebben. Ze laten zien dat we op de verschillen na hetzelfde zijn: mens.

In onze museumzalen kunnen wij helaas maar een klein deel van die voorwerpen tonen. Gelukkig betekent dat niet dat de rest van onze collectie niet zichtbaar is. Op onze collectiesite is het overgrote deel van onze collectie te zien. 

Sinds 2017 werkt het Wereldmuseum nauw samen met Nationaal Museum van Wereldculturen dat bestaat uit het Tropenmuseum (Amsterdam), het Afrika Museum (Berg en Dal) en Museum Volkenkunde (Leiden). Op onze collectiesite kun je daarom naast de collectie van het Wereldmuseum ook die van de andere drie musea bekijken. Samen bevatten deze collecties bijna 450.000 voorwerpen, 260.000 fotografische beelden en zo'n 350.000 items documentair beeldmateriaal.

Museum tijdelijk gesloten

Het jaar 2019 staat in het teken van het herinrichten van het Wereldmuseum. In het nieuwe museum komt de eigen collectie weer centraal te staan. Vragen? Mail collectie@wereldculturen.nl 

 

Collectie - Schenken en nalaten - Museum Volkenkunde

Objecten schenken en nalaten

Link