Superstraat, Fotocredit: Marwan Magroun
Tot en met 30 juli 2021

Groep 3 t/m 8 | Superstraat

De doe-expo voor nieuwsgierige kinderen

In het Wereldmuseum vind je de Superstraat, de leukste straat van de wereld. Achter elke deur is een verhaal te vinden; ga je door deze straat, dan reis je door de hele wereld. Doe mee en ontdek hoe we met de wereld verbonden zijn.

Wat kun je verwachten?

Vandaag heeft Freddy Burendag georganiseerd in Superstraat. Iedereen heeft voor jou iets voorbereid. Bijvoorbeeld Kevin; hij is kunstenaar en werkt met letters. Je kunt ook langs de feestkeuken van Winston. Hij is gek op koken en feestvieren en heeft jouw hulp nodig. Bij Rodney kun je tekenen & dansen en bij Mereym kun je samen een nieuwe stad bouwen. Of help Aga met haar nieuwe winkel. Verkoopt ze echt producten uit de hele wereld? Tijdens het museumbezoek wordt de klas in drie groepjes verdeeld. Elk groepje wordt begeleid door een museumdocent, bezoekt drie buren en doet verschillende activiteiten in huis of straat.

Wat ga je doen?

Scholen krijgen een voorbereidende les die de leerkracht zelfstandig op school kan uitvoeren. Tijdens het museumbezoek wordt de klas in drie groepjes verdeeld. Elk groepje wordt begeleid door een museumdocent. Een klas bezoekt drie buren en doet verschillende activiteiten in een huis of op straat. Na afloop krijgen de kinderen een Straatmagazine mee. Hierin staan o.a. ludieke tips om je eigen buren beter te leren kennen, spelletjes en interviews voor thuis en in de klas. Daarnaast krijgt de leerkracht tips voor een verwerkingsles.

Voor wie: groep 3 t/m 8
                 Ook geschikt voor Speciaal Onderwijs
                 3 & 4: Thema Verzamelen
                 5 & 6: Thema: Wereldvoedsel, feest, beeldtaal
                 7 & 8: Thema: Identiteit, migratie, duurzaamheid
Tijdsduur: 90 minuten
Tijdsblok: 09.15 - 10.45 uur
                  11.00 - 12.30 uur
Lesmateriaal: Online
Prijs: € 150,- per klas (30 leerlingen, incl. entree)

Sluit aan bij

• IPC: de wijde wereld, Nederland wordt Nederland, Hier en nu, daar en toen
  • DaVinci: Samen op de wereld, Nieuwste tijd
Reserveren? Kies dan uit de volgende programma's:
1 begeleider op 6 leerlingen
Adres school
Naam contactpersoon
De lesmethode die onze school gebruikt is:
Betaalwijze
Heb je nog vragen of opmerkingen voor ons? We horen het graag!
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?