Ik kook, dus ik ben. Een reis door de keuken met Abdelkader Benali

Vanaf vrijdag 10 februari 2017 presenteert het Wereldmuseum de tentoonstelling Ik kook, dus ik ben. Een reis door de keuken met Abdelkader Benali. Rotterdam is hiervoor hét perfecte toneel: een wereldstad met een ongekend rijke diversiteit aan eetculturen. Met een verrassende keuze uit de museumcollectie, aangevuld met bijzondere bruiklenen, presenteren schrijver en historicus Abdelkader Benali en kunsthistorica Alexandra van Dongen een vertelling over de rol van het voedsel in ons aardse bestaan.

Onze omgang met voedsel is omgeven met rituelen, sociale conventies, taboes en voorschriften, die voortleven in de hedendaagse kook- en eetcultuur. Wereldwijde en Rotterdamse keukengeheimen openbaren de sociale en culturele betekenis van het koken en de maaltijd, alsook de dynamische migratie van voedsel, mensen en dingen. Ik kook, dus ik ben is geen recht-toe-recht-aan-tentoonstelling. Het wordt een bijzondere wereldreis door vierduizend jaar beschaving, van Bagdad naar Peru en van Tokio naar Rotterdam.

Lees verder (pdf)