• English
  • Nederlands
menu
Persbericht

‘AFRIKA 010’ in het Wereldmuseum

AFRIKA 010 in het Wereldmuseum
Ontdek meer dan twee eeuwen Afrika in Rotterdam

Vanaf vrijdag 29 april 2016 tot en met 8 januari 2017 presenteert het Wereldmuseum Rotterdam AFRIKA 010. Deze tentoonstelling omvat de meest opmerkelijke stukken uit de bijzondere Afrikacollectie van het Wereldmuseum, een collectie die al lange tijd niet in het museum te zien is geweest en bijna was verkocht, samen met enkele bruiklenen van andere Rotterdamse musea. De tentoonstelling toont de verrassende en dynamische veelzijdigheid van Afrika in het licht van verandering en vernieuwing.
lees verder (pdf)

 

Wereldmuseum presenteert AFRIKA 010 met Ntjam Rosie en magazine
Een tentoonstelling en magazine over Afrika en 010

Van 29 april 2016 tot en met 8 januari 2017 presenteert het Wereldmuseum de tentoonstelling AFRIKA 010. De tentoonstelling biedt een hernieuwde kennismaking met de Rotterdamse Afrikacollectie en is aanzet tot een stadsbreed Rotterdams festival. Het Wereldmuseum maakt met gepaste trots bekend dat niemand minder dan jazz-zangeres en songwriter Ntjam Rosie de ambassadrice van deze tentoonstelling is.
lees verder (pdf)

 

AFRIKA 010: Rotterdamse gebouwen als haarsculpturen uit Benin
Kunstenaar Meschac Gaba presenteert pruiken van Rotterdamse landmarks in het Wereldmuseum

Speciaal voor de tentoonstelling AFRIKA 010 in het Wereldmuseum maakte de Beninse conceptueel kunstenaar Meschac Gaba kleurrijke en betoverende haarsculpturen gebaseerd op de bekendste architectonische hoogstandjes uit de Maasstad, zoals de Euromast, de Markthal en het Centraal Station.
lees verder (pdf)

Terug naar het overzicht

persbericht als pdf


Deel met je vrienden