Bruikleen Wereldmuseum naar The Metropolitan Museum of Art

Bruikleen naar The Metropolitan Museum of Art

We zijn trots te kunnen delen dat één van onze topstukken uit de collectie van het Wereldmuseum vanaf september in het The Metropolitan Museum of Art, New York te zien zal zijn in de speciale tentoonstelling 'Kongo: Power and Majesty'.

Dit imposante krachtbeeld (nkisi nkondi) is waarschijnlijk een Mangaaka, wat 'hij die toeschouwers schrik aanjaagt' betekent. Net als een hoofdman moest het krachtbeeld boosdoeners doden. Het is voorzien van krachtsubstanties in de baard en het kastje op de buik. De talrijke pinnen en nagels die in het beeld werden gedreven, laat zien dat de nkondi veelvuldig werd gebruikt.

Voor meer informatie over deze tentoonstelling in The Metropolitan Museum of Art in New York, zie ook de website van dit wereldberoemde museum.