• English
  • Nederlands
menu
De Collectie

De Collectie

Reis om de wereld 

De ontstaansgeschiedenis van het Wereldmuseum, zowel van het gebouw als van de collectie, is een Rotterdams verhaal. De collectie van het Wereldmuseum is een concrete illustratie van de ontwikkeling van Rotterdam als wereldstad. De objecten bieden inzicht in andere culturen, maar zijn  ook een illustratie van de reisdrift, de internationale betrekkingen, het koloniale verleden en de handelsgeest van de stad. Het Wereldmuseum is letterlijk en figuurlijk een ‘product’ van de stad, zijn geschiedenis en mentaliteit.

Het Wereldmuseum biedt een spiegelbeeld van 160 jaar verzamelen door Rotterdammers voor Rotterdammers. De objecten strekken een tijdsperiode van 2000 jaar. Van een oude tempel uit Mexico tot een modern kunstwerk uit Syrië. Elk voorwerp is verrassend in vorm, maar ook in  verhaal.

Het Wereldmuseum wil verbonden zijn met zijn stad, bewoners en bezoekers. In Rotterdam met meer dan 170 nationaliteiten en de open samenleving die op internationale handelsrelaties gebouwd is, laat het Wereldmuseum u graag kennismaken met de wereldwijde rijkdom die wij delen.

Wereldmuseum
Willemskade 25
3016 DM Rotterdam
010-2707172
www.wereldmuseum.nl
info@wereldmuseum.nl

Openingstijden

De tentoonstelling

Rondleidingen

Activiteiten


Deel met je vrienden