• English
  • Nederlands
menu
De Collectie

De Collectie

De ontstaansgeschiedenis van het Wereldmuseum, zowel van het gebouw als van de collectie, is een echt Rotterdams verhaal. In 1852 bracht Prins Hendrik de Zeevaarder, broer van Koning Willem III, zijn Koninklijke Yachtclub in het huidige gebouw onder. De leden namen vanaf het begin exotische voorwerpen mee om hier tentoon te stellen. Dit leidde mede tot de oprichting van het Museum voor Land en Volkenkunde (1885), nu Wereldmuseum.

De collectie van het Wereldmuseum is een concrete illustratie van de ontwikkeling van Rotterdam als wereldstad. De objecten bieden inzicht in andere culturen, maar zijn  ook een illustratie van de reisdrift, de internationale betrekkingen, het koloniale verleden en de handelsgeest van de stad. Het Wereldmuseum is letterlijk en figuurlijk een ‘product’ van de stad, de geschiedenis en mentaliteit.

Het Wereldmuseum biedt een spiegelbeeld van 160 jaar verzamelen door Rotterdammers voor Rotterdammers. De objecten strekken een tijdsperiode van 2000 jaar. Elk voorwerp is verrassend in vorm, maar ook in  verhaal.

Het Wereldmuseum wil verbonden zijn met zijn stad, bewoners en bezoekers. In Rotterdam met meer dan 170 nationaliteiten en de open samenleving die op internationale handelsrelaties gebouwd is, laat het Wereldmuseum u graag kennismaken met de wereldwijde rijkdom die wij delen.

Wereldmuseum
Willemskade 25
3016 DM Rotterdam
010-2707172
www.wereldmuseum.nl
info@wereldmuseum.nl

Openingstijden

De tentoonstelling

Rondleidingen

Activiteiten


Deel met je vrienden