• English
  • Nederlands
menu
De Collectie

De Collectie

De Collectie

De collectie van het Wereldmuseum illustreert de ontwikkeling van Rotterdam als een wereldhavenstad. De collectie is een afspiegeling van 160 jaar verzamelen, vooral door Rotterdammers voor Rotterdammers. Bij de oprichting in 1885 was het doel kennis te nemen van culturen uit verre streken. Nu zijn deze culturen onderdeel geworden van de stad Rotterdam met 170 verschillende nationaliteiten. Het Wereldmuseum is nu de onmisbare culturele ontmoetingsplaats waar de intrigerende schoonheid van bijzondere voorwerpen en hun verhalen met elkaar gedeeld kunnen worden.

De vaste opstelling telt drie verdiepingen en toont het beste uit Tibet, China, Zuidoost-Azië, Japan, Indonesië en Oceanië.

Enkele hoogtepunten

De Dalai Lama bezocht in 2014 het Wereldmuseum om hier de meest complete Tibetaanse tempelopstelling in te wijden. De tempel toont de top van de Tibetaanse boeddhistische kunst vanaf de 14e eeuw.

Het Wereldmuseum bezit een wereldberoemde collectie kunstvoorwerpen van de Asmat uit Papoea-Nieuw-Guinea. Een spectaculaire opstelling van 35 bisjpalen en talrijke dansmaskers vormen de introductie tot de kunst van de vele eilanden uit Oceanië.

Wereldmuseum
Willemskade 25
3016 DM Rotterdam
010-2707172
www.wereldmuseum.nl
info@wereldmuseum.nl

Openingstijden

De tentoonstelling

Rondleidingen

Activiteiten


Deel met je vrienden