art rocks

Ambassadeurs

De tweede ambassadeur voor de editie 2020 is popmuzikant en rapper Sef!

Elke editie vraagt Art Rocks bekende muzikanten om ook een soundtrack te maken bij een kunstwerk. Op deze pagina is het laatste nieuws te volgen over de ambassadeurs van dit seizoen.

Wat doen de ambassadeurs?

Zoals tijdens de voorafgaande vier edities van Art Rocks maken de ambassadeur een track geïnspireerd op een bekend kunstwerk. Dit nummer dient als inspiratie voor de potentiële deelnemers van Art Rocks. De trackreleases van de ambassadeurs geven eind augustus het startsein voor de muziekcompetitie.

Art Rocks ambassadeur Sef

De tweede ambassadeur: popmuzikant en rapper Yousef ‘Sef’ Gnaoui. Hij maakte deel uit van de rapformatie Flinke Namen en scoorde grote hits samen met The Partysquad (Stuk), The Opposites, Gers Pardoel en Dio. Solo bracht hij vier albums uit: De leven (2011), In kleur (2015), Excusez moi (2017) en El Salvador (2020).Samen met Pepijn Lanen (Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig) maakt Gnaoui de podcast Yous en Yay: new emotions, waarin ze maandelijks gasten ontvangen als Halina Reijn, Kees van Kooten en Spinvis.

Als Art Rocks ambassadeur geeft Sef ook masterclasses songwriting, treedt hij op en neemt hij zitting in de vakjury. 

Rapper Sef
Fotocredits: Yousef Gnaoui

Art Rocks ambassadeur Kovacs

Sharon Kovacs (29), de zangeres met het kortgeschoren haar en het rauwe, donkere stemgeluid. Haar muziek is doordringend en vooral heel puur. Met haar hit My Love wist ze menig hart te veroveren en werd ze al snel uitgeroepen tot Serious Talent en 3FM Megahit. Optredens op Lowlands, North Sea Jazz en internationale festivals volgden. In het najaar van 2020 start de landelijke muziekcompetitie waar Sharon als ambassadeur bij betrokken is.

Kovacs
Fotocredits: Alexandra Fon Fuerst